Tot 1966 was dit de naam van studio sport

Zender NTS, in die tijd uitgezonden door de Nederlandse televisie stichting…

De Nederlandse televisiezender genaamd Nederlandse Televisie Stichting (NTS) werd opgericht in 1966. De zender heette oorspronkelijk Studio Sportzender NTS en zond sportprogramma’s uit. In het begin was de zender alleen beschikbaar voor kijkers in Nederland.

Begin jaren negentig werd de zender omgedoopt tot Nederlandse Televisie Stichting 2 (NTS2). De naamswijziging weerspiegelde de uitbreiding van het kanaal naar nieuwe genres, waaronder drama, komedie en documentaire programmering.

De NTS naam van studio sport tot 1966

In 2001 werd NTS2 omgedoopt tot Nederland 3. De naamswijziging werd doorgevoerd om de focus van de zender op jongvolwassenen en zijn positie als derde Nederlandse publieke televisiezender weer te geven.

Nederland 3 staat bekend om zijn hoogwaardige programmering, waaronder de populaire shows De Wereld Draait Door, Zondag met Lubach en Hollands Hoop. De zender is ook de thuisbasis van de Nederlandse versies van internationale hits als The Voice, Dancing with the Stars en Big Brother.

Nederland 3 is beschikbaar voor kijkers in Nederland op digitale terrestrische televisie, kabeltelevisie en satelliettelevisie. Het kanaal is ook online en op mobiele apparaten beschikbaar.

Conclusie: Tot 1966 was dit de naam van studio sport
Antwoord: NTS Nederlandse Televisie Stichting

Lees meer interessant sport nieuws en ontdek de website Sporty oss.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *